Duygu Rehberi

Pratikte, birçok insanın duygularından, özellikle onları rahatsız eden veya üzen duygulardan korktuklarını gözlemliyoruz. Çoğu zaman, bu korku insanları duyguların sağladığı faydalardan uzaklaştırabiliyor. İnsanlar mevcut hislerinden kaçmaya ve onları dinlememeye çalışıyor. Birçok insan yoğun çalışma sayesinde, kendi duygularıyla, özellikle de öfkeyle nasıl etkili bir şekilde başa çıkılacağını öğrenir. Duygulara değişim, pozitif büyüme ve kalıcı refah için bir fırsat olarak bakıyoruz. Bu bağlamda, Duygusal Rehberlik Sistemi’ne (EGS) güvenebiliriz. Çünkü EGS’yi güçlendirmenin, insanların yaşamlarında barışı sağlamalarına nasıl yardımcı olduğuna birçok kez şahit olduk.

Bazı araştırmalar, vücudumuzdaki hislerin ve duyumların aslında daha derinlerde bulunan bir rehberlik mekanizmasına bağlı olduğunu fark etmemizi sağladı. Vücudumuzun bize gönderdiği mesajların (duygular) aktif olarak dinlenmesiyle, bizi yönlendirmek için her zaman var olan güçlü bir yönü olduğunu keşfedebildik. Bunu günlük pratiğe döktüğümüzde, içsel kalıpları, öz benliğimizi derinden hissetmemize engel olan blokları kaldırmaya fırsat bulabiliyoruz.

Herkesin benzer şekilde bu tekniklerden fayda sağlayabileceğine inanıyoruz. Duygusal sistemimiz koruyucu ve geçmiş deneyimlere dayanır. Bu gerçeği anladıktan sonra, şu andaki olaylarla daha az yargı ve daha yapıcı bir odaklanma ile ilişki kurabiliriz.

Duygusal Rehberlik Sistemi

EGS, arka planda çalışan, fiziksel sinyaller göndererek mesajını ileten bir güvenlik sistemidir. Vücudunuzdaki hisler, düşüncelerinizin, amacınız ve arzu edilen benliğiniz ile uyumlu olup olmadığını size bildirir. Bu gelişmeler, etrafınızdaki dünyaya cevap vermenizi sağlar.

Başka bir deyişle, EGS’nin amacı düşüncelerinizi yeniden tasarlamak ve düşüncelerinizi sınırlamaktır. Tutumunuzu değiştirmek için tasarlanmıştır. Geçmişe odaklanmak yerine, şimdiki zamana odaklanır. Korku ve öfkeye odaklanmak yerine, ihtiyaçlarınız, istekleriniz ve arzu ettiğiniz kendinize odaklanır.

Stresli bedensel tepkilerin, rahatsız edici duyguların ayrılmaz bir parçası olduğunu bilmek şarttır. Stresin zihninizden geldiğini anlamak önemlidir.

Vücudunuz, duygusal dengeyi yeniden kazanmanıza ve düşüncelerinizi yeniden ayarlamanıza yardımcı olan hormonları aktive ederek stres ile mücadele eder. Düşüncelerinizi kendi isteğinize göre ayarladıktan sonra, bedeniniz, kasılmadan genişlemeye doğru bir hareket tarzı izler. Bu sebeple duygusal enerji akışı ve stresiniz azalır. Vücudun açılması, içsel bilgeliğinize erişebilme yeteneğini destekleyen zihinsel berraklık yaratır.

EGS, düşündüğünüz ve yaptığınız şeylere daha yakından bakmanızın zamanının geldiğini belirten bir alarm sistemidir. Öz benliğinizden koptuğunuzda sizi uyarır. EGS, değerleriniz ve derin ihtiyaçlarınız ile sizi, size yeniden bağlar. Size çekirdek özünüzü hatırlatır ve olumlu hedeflere ulaşma yolunu yeniden açar.

EGS, aklınıza ve bedeninize yeni bir farkındalık getirebilir. EGS’yi aşamalı olarak uygulamanız gerekir. Yapısal olarak kullanıldığında, duygusal sisteminiz, zihninizi yanlış programlamalardan uzak tutan güçlü bir araç görevi görür. EGS’niz, istediğiniz hedefe gitmenize yardımcı olan bir pusulaya benzer. Size hayatınızda neyin önemli olduğunu gösterir ve sizi amacınıza yönlendirir.