Gulmek

Elbette, attığınız bir kahkahayı sevdiklerinizle paylaşmak eğlencelidir. Peki o kahkahanın sağlığınızı da iyileştirebileceğini biliyor muydunuz?

Doğru: kahkaha güçlü bir ilaçtır. İnsanları, duygusal değişimleri tetikleyen şekillerde bir araya getirir. Kahkaha, bağışıklık sisteminizi güçlendirir, ruh halini güçlendirir, acıyı azaltır ve sizi stresin zararlı etkilerinden korur. Bununla birlikte, mizah ve kahkaha için daha fazla fırsat arayarak, duygusal sağlığınızı geliştirebilir, ilişkilerinizi güçlendirebilir, daha büyük mutluluklar yaşayabilir ve hatta hayatınıza yıllar katabilirsiniz.

Kahkaha, stres ve ağrı için güçlü bir panzehir. Hiçbir şey zihninizi ve vücudunuzu iyi bir kahkaha ile iyileştirmek için daha hızlı veya daha güvenilir değildir. Mizah, yüklerinizi hafifletir, umutlara ilham verir, sizi başkalarına bağlar ve sizi uyanık tutar. Aynı zamanda öfkeden uzaklaşmanıza ve daha bağışlayıcı olmanıza yardımcı olur.

Sık sık gülmek, problemlerin üstesinden gelmek, ilişkilerinizi geliştirmek ve hem fiziksel, hem de duygusal sağlığınızı desteklemek için muazzam bir kaynaktır. Daha da ötesi, bu paha biçilemez ilaç, eğlenceli, ücretsiz ve kullanımı kolaydır.

Kahkaha Sağlığınız İçin İyidir

Kahkaha tüm vücudu rahatlatır. İyi ve içten bir gülüş, fiziksel gerginliği ve stresi azaltır ve kaslarınızı 45 dakikaya kadar gevşetir.

Kahkaha bağışıklık sistemini güçlendirir. Kahkaha stres hormonlarını azaltır ve bağışıklık hücrelerini ve enfeksiyonla mücadele eden antikorları artırır. Böylece hastalığa karşı direnciniz yükselir.

Kahkaha, vücudun doğal, iyi hissettiren kimyasalları olan endorfin salınımını tetikler. Endorfinler genel olarak iyi olma hissini destekler ve hatta ağrıları hafifletebilir.

Kahkaha kalbi korur. Kahkaha kan damarlarının işlevini artırırken, kalp krizi ve diğer kardiyovasküler problemlere karşı korunmanıza yardımcı olabilecek kan akışını destekler.

Kahkaha kalori yakar. Tamam, bu amaçla spor salonuna gitmenin bir alternatifi yok ama bir çalışma, günde 10 ila 15 dakika boyunca gülmenin yaklaşık 40 kalori yakabileceğini buldu. Bu da bir yıl boyunca üç veya dört kilo kaybetmek için yeterli olabilir.

Kahkaha, öfkenin ağır yükünü hafifletir. Öfke, kahkahanın verdiği etkiden daha hızlı yayılan bir unsur değildir. Bu sebeple öfkenizi kahkahalarınız sayesinde bastırmanız ve kontrol altına almanız mümkün.

Kahkaha, daha uzun yaşamanıza bile yardımcı olabilir. Norveç’te yapılan bir çalışma, güçlü bir mizah anlayışı olan insanların, gülmeyenleri geride bıraktığını ortaya çıkardı. Fark, özellikle kanserle mücadele edenler için dikkate değerdi.