3 yaşımdan beri et yiyemiyorum

02-03-2023 22:03

Merhaba,3 yaşımdan beri et yiyemiyorum.hem fiziksel olarak hem duygusal iğrenme var.insanların bir cesete baktığı gözle bakıyorum ete elimde değil psikolojik olarak kendimi motive ettim ama olmuyor, geçen gün eti yemeye çalıştığım anı düşününce çıkardım. Bunun bir adı bir tedavisi var mı?





Merhaba! Bu durum, "et yeme korkusu" veya "karnivor fobi" olarak bilinen bir fobi türüdür. Bu, et yeme konusunda anormal bir korku, endişe veya iğrenme hissi olarak tanımlanır. Bu tür fobilerin tedavisi genellikle bilişsel davranışçı terapi (BDT) veya maruz bırakma terapisi kullanılarak yapılır. BDT, zihninizdeki düşünceleri ve inançları değiştirmeye ve yanlış inançları yeniden yapılandırmaya odaklanırken, maruz bırakma terapisi, yavaş yavaş, öncelikle sizin kontrolünüzde olacak şekilde, korktuğunuz şeye maruz kalmayı içerir. Bu tedaviler, bir terapist ile birlikte yürütülebilir ve genellikle et yeme korkusunu tedavi etmek için ete maruz bırakmayı içerir. Terapist, korkularınızı anlamak ve sizin için en iyi tedavi yöntemini belirlemek için size yardımcı olabilir. Eğer bu fobiden kaynaklanan beslenme sorunları yaşıyorsanız, bir diyetisyen veya beslenme uzmanından destek almanız da önerilebilir. Unutmayın ki, bu fobi oldukça yaygındır ve tedavisi mümkündür. Uygun tedavi ile, et yeme korkunuzun üstesinden gelebilirsiniz.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Panik Bozukluk, Fobiler, Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB), Kayıp ve Yas, Öz Güven Problemleri, Öfke Kontrol Problemleri, İletişim Problemleri, Romantik İlişki Problemleri, Motisvasyon Problemleri, Bireysel/Yetişkin Terapisi, Kariyer Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Şema Terapi, Bütüncül Yaklaşım, Çözüm Odaklı Terapi

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?