Geçmişte Takılı Kalmak

22-06-2021 19:27

Bazı hatalı evliliklerim oldu. Onların sonucunda da maddi ve manevi kayıplar oluştu. Kendimi hiç affedemiyorum. Şu anı etkiledikleri için de, geçmişimle savaşmaktan geri duramıyorum. Sorum; kişinin kendi ile ve geçmişiyle barışmasının bir yolu, yöntemi var mı? Saygılarımla.





Merhaba; ben klinik psikolog Nusret KOÇ. Evliliklerdeki başarısızılıklar, ruhsal anlamda sizi "yara almış" hissettirmiş. Beraberinde kendinize ve sevdiğiniz kişilere yönelik öfkenin ortaya çıkması kaçınılmaz olur. Değersiz hissettiren bu durumda mümkünse terapi almaya, bu mümkün değilse "yaranın" sarılmasında destekleyici ve sahiplenici insanlara/çevreye ihtiyaç var. İlişki içinde yaşadığınız olumsuz yaşantıların yanında, "niye oldu bu, şimdi ne yapacağım, o niye yaptı bunu, ben niye buna katlandım ve benzeri soruların ele alındığı bir hesaplaşmayı gerektirir. Terapi, hesaplaşmaya ve kaybedilen benlik saygısını onarmaya yönelebilir. Böylece yeniden umut etmek ve yaşamın coşkusuna katılmak mümkün olabilir. Esenlikler dilerim.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Duygusal İlişki Problemleri, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Depresyon, Kişilik Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Psikanalitik Terapi, Öfke Kontrol Problemleri, Öz Güven Problemleri, Yas Danışmanlığı, Somatizasyon Bozuklukları

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?