Lohusalık ve farklı düşünceler

24-01-2022 15:48

Merhabalar doğum yapalı 1 ay oldu fakat kendimi iyi hissetmiyorum. Değişik duygular içindeyim bebeğime ısınamıyorum.Hep olumsuz düşünüyorum nasıl kurtulurum bu durumdan.





Postpartum depresyon dediğimiz doğum sonrası depresif belirtiler; oldukça sık görülen bir durumdur. Hormon değişimi, genetik yatkınlık, annenin kişisel özellikleri gibi etkenler buna sebep olabiliyorken çevresel etkenlerin de rolü büyük olabilir. Bu duruma anne olmakla ilgili beklentiler ve sorumluluklar da eklenince suçluluk ve yetersizlik duyguları kaçınılmaz olabiliyor. Tedavide öncelikle ilaçsız yöntemler tavsiye edilir. Psikoterapi bu sorunun üstesinden gelinmesinde çok önemli bir role sahiptir. Annenin yaşadığı depresif hal güncel veya geçmiş stres yükleri ile ilgili olduğundan bunların terapi ortamında konuşulup çözümlenmesi son derece önemlidir. Bu süreçte partneriniz ve ailenizden bebeğin bakımına yardım etmek için ricada bulunabilirsiniz. Suçluluk duygularıyla baş edebilmek için bebeğinize yapabildiğiniz ve verebildiğiniz kadarını şimdilik kabullenin. Sosyal destek bu aşamada çok önemli; çevrenizdekilerle duygu paylaşımınızı arttırın. Mükemmel olmaya çalışmayın, yeteri kadar vermenin şimdilik size iyi geleceğini unutmayın. Mümkün oldukça dinlenin, bebeğiniz uyurken siz de uyuyun. Benzer sıkıntıları yaşamış diğer annelerle iletişime geçmek, önerilerini almak; ortak şeyler yaşıyor olmanın verdiği rahatlık ile size iyi gelebilir. Sevgilerimle..
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon/Kaygı Bozuklukları, Çift Terapisi, Öz Güven/Öz Şefkat, Yas Danışmanlığı, Cinsel İşlev Bozuklukları, Cinsel Kimlik, Obsesif Kompulsif Bozukluk(Takıntı), Travma, Bipolar Bozukluk, Anksiyete Bozukluğu, Fobiler, Öfke Kontrol Problemleri, Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Yeme Bozuklukları, Çocuk/Ergen Psikolojisi

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?