Paranoid şizofreni

30-04-2022 13:15

Yakın bir arkadaşımın paranoid şizofreni.Benim öğrenmek istediğim benim ona nasıl davranmam gerektiği. Sanrıları son zamanlarda çok arttı. Fazla dikkat çekici ve gerçekliği mümkün olmayan şeyler söylüyor. Ne yapabilirim? Yardım etmek için elimden bir şey gelir mi?





Merhaba öncelikle hoşgeldiniz, Anlattoğı şeyler gerçek dışı da gelse sabırlı olmalı, duygusunu anlamaya çalışmalısınız. Kişinin yakın çevresinin daha sakin, telaşsız davranabildiği durumlarda kişi kendini güvende hisseder ve paylaşmaya daha açık olur. Hastalığın alevlenme dönemi yatıştıktan sonra hastayla sakin ve yavaş sesle konuşmalıdır. Kontrol veya ikna davranışından kaçınmak da faydalı olabilir. Kişinin psikiyatrik tedaviyi kabul edip etmediği ilaçları kullanıp kullanmadığı takip edilebilir. Bu konuda aileyle veya doktoruyla iş birliği yapılabilir. Bu tarz durumlarda psikoeğitim önemlidir. Bireyler uygun bir dille psikiyatrik tedaviye ve psikoeğitim alabileceği uzmanlara yönlendirilmelidir. İyi günler diliyorum.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon/Kaygı Bozuklukları, Çift Terapisi, Öz Güven/Öz Şefkat, Yas Danışmanlığı, Cinsel İşlev Bozuklukları, Cinsel Kimlik, Obsesif Kompulsif Bozukluk(Takıntı), Travma, Bipolar Bozukluk, Anksiyete Bozukluğu, Fobiler, Öfke Kontrol Problemleri, Aile Danışmanlığı, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT), Yeme Bozuklukları, Çocuk/Ergen Psikolojisi

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?