Guvenli Olmak

İnsanlar kendilerini güvende hissetmediklerinde kolay kolay harekete geçmezler. Bir uçurumun kenarında duruyorsanız, adım atmanın güvenli bir hareket olmadığına karar verir ve adım atmazsınız. Zaten yapmamalısınız. Hayatımızın konforlu bölgelerini genişletmek adına birçok yol var. Ancak yeni şeylerle karşılaştığımızda doğal olarak rahatsızlık duyuyoruz. Fakat genişlemezsek, nasıl büyüyeceğiz? Büyümeye devam etmek önemlidir ancak güvende hissetmediğimiz zaman bu adımları atmayız.

Güvenli Olmayan & Rahatsız Edici

“Güvenli olmayan” ve “rahatsız edici” arasındaki farkı bilmek önemlidir. Birçok fırsat çeşitli nedenlerle aslında bizi rahatsız ediyor. Sık sık, güvensiz olmaktan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. İki durum arasındaki farkı öğrenmek, konfor bölgenizi genişletmek için kullanışlı bir yol olabilir.

Şu maddeleri dikkate almak gerekiyor;

  1. Çok büyük risk taşıyan ve güven vermeyen durumlara dahil olmayın.
  2. Rahatsız olsanız bile yeni fırsatlardan yararlanmaya çalışın.
  3. Yeni bir şey yapmanın verdiği rahatsızlığın, güvende olmadığınız anlamına gelmediğini unutmayın. Rahatsızlık geçicidir ve yeni bir duruma alıştığınızda kaybolur. Birinin size şunu dediğini düşünün: “Tamam, bu yeni bir durum ve seni nelerin beklediğini bilmiyorsun. Bir süreliğine rahatsız olabilirsin ama endişelenme. Güvendesin. Hissettiğin bu rahatsızlık geçecek ve iyi olacaksın.”