Şule Sabır
Klinik Psikolog
Merhaba. Ben Klinik Psikolog Şule Sabır.
2015 yılında İstanbul Arel Üniversitesi Psikoloji Bölümünden yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum. Ardından 2019 yılında İstanbul Arel Üniversitesinde Klinik Psikoloji Bölümünden, “Anne Baba Tutumlarının Depresyon, Temel Psikolojik İhtiyaçlar ve Yaşam Pozisyonları Üzerine Etkisi” konulu hazırlamış olduğum tez ile yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldum.
Öğrencilik dönemimde; Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özel bir hastane, özel bir özel eğitim okulu, özel bir danışmanlık merkezi kurumlarında stajlarımı tamamlayarak ruhsal ve psikolojik bozuklukların tedavisine dair klinik tecrübe edindim. Mezun olduktan sonra ise çeşitli rehabilitasyon merkezlerinde özel gereksinimli bireylere ve ailelerine danışmanlık verdim. Özel kliniklerde ve online olmak üzere çocuk, ergen ve yetişkin grupları ile terapi seansları yürüttüm. Altı yıldır alanda aktif olarak danışan görmekteyim. Şu anda da hâlâ özel gereksinimli bireyler ve ailelerine danışmanlık vermeye devam etmekte aynı zamanda anlaşmalı olarak çalıştığım klinikte ve kendi danışanlarımla online bir şekilde de seanslarımı devam ettirmekteyim. Çocuk ve ergen grubu ile seansları sürdürmekle birlikte ebeveynlere de danışmanlık hizmeti vererek aile içi iletişimin güçlenmesine destek olmaktayım. Çocuklar ile çalışırken, oyun terapisi ve kısa süreli çözüm odaklı terapi ekollerini seanslarımda kullanmaktayım. Ergen ve yetişkin grubu ile çalışırken ise Bilişsel Davranışçı Terapi ekolü ile çalışmaktayım. Öte yandan uluslararası bir dergiye makale yayını hazırlayarak akademik çalışmalarımı devam ettirmekteyim. Türk Psikologlar Derneği üyesiyim.
Alana dair donanımımı arttırmak ve danışanlarıma daha faydalı olmak amacıyla lisans ve yüksek lisans hayatımdan sonra da hem çocuk ve ergen hem de yetişkin danışmanlığına yönelik eğitimler almaya devam etmekteyim. Yüksek lisans sürecinde, Prof. Dr. Muhammed Ayaz’dan çocuk ve ergen süpervizyonu ve Dr. Zeynep Maçkalı’dan ise yetişkin süpervizyonu alarak süpervizyon eğitimlerimi tamamladım. Çocukların gelişimlerini değerlendirmek amacıyla “Çocuk Değerlendirme Testleri”, “Denver II Gelişimsel Tarama”, “MOXO Dikkat Testi” uygulayıcı eğitimlerimi tamamladım. Çocuk danışan grubu ile çalışırken daha faydalı olmak amacı ile “Çocuk Merkezli Oyun Terapisi” eğitimini tamamlayarak oyun terapisti unvanını kazandım. Çocuk, ergen ve yetişkin grubu ile çalışabildiğimiz; Dr. Nevin Dölek’ten “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” eğitimini aldım. Aynı zamanda Ergen ve Yetişkin grubuyla çalışırken daha donanımlı ve faydalı olmak amacıyla Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlundan “İleri Düzey Bilişsel Davranışçı Terapi” eğitimini aldım. Kendimi geliştirmeye ve alanımla ilgili eğitimler almaya devam ediyorum.
Meslek hayatımda; panik bozukluk, agorafobi ve sosyal kaygı, travma sonrası stres bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluğu, yaygın kaygı bozukluğu ve depresyon, yeme bozuklukları, anokreksiya nervoza, bulimia, trikotillomani kişilik bozuklukları, öfke kontrolü, stres yönetimi, ebeveyn danışmanlığı, uyum problemi, boşanma süreci, bağlanma sorunları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, öfke sorunları, takıntı ve tikler, öz güven eksikliği, ergenlik dönemi sorunları, çocukluk dönemi sorunları, enürezis (alt ıslatma), enkoprezis (dışkı kaçırma), kardeş kıskançlığı, tırnak yeme, kekemelik, gecikmiş konuşma, mutizm, otizm, gelşim takibi, çocukluk çağı korku ve kaygıları, çocuklarda ayrılık kaygısı, sınav kaygısı konularına yoğunlaşmış bulunmaktayım.
Psikoterapi süreci bir değişim sürecidir ve bazen değişimler sancılı olabilir. Fakat, danışan ve psikolog arasında kurulan koşulsuz kabule dayalı ilişkinin, iş birliğinin önemli bir unsur olduğuna öte yandan doğru ekolle sistemli bir şekilde çalışılırsa her sorunun çözüleceğine inanıyorum. Evimdeki Psikolog aracılığı ile sürecinizde size eşlik etmek ve hayatlarınıza dokunmaktan mutluluk duyuyorum.
Seans
50