Cinsel istismar

05-04-2020 05:16

Ben küçükken kısa süreli bir cinsel istismar bir defa yaşadım bu travmayı atlattığımı düşünüyorum ama bazı psikologlar sürekli bilinçaltından bahsediyorlar bu travma herkesi etkileyecek diye bir kural var mı ?





Merhabalar, İstismar gibi travmatik olaylar psikolojik durumumuzu ve bilinçaltımızı olumsuz etkiler. Özellikle devam eden istismar vakalarında daha derin ve kalıcı hasarlar oluşabilir. Ancak bu, yaşamış olduğunuz travmatik deneyimin üstesinden gelemeyeceğiniz yada onunla baş edemeyeceğiniz anlamına gelmemektedir. Her insanın baş etme yolları farklıdır, olaylar karşısında farklı savunma mekanizmaları geliştirir. Önemli olan bu mekanizmalar sayesinde yaşadığımız olumsuz deneyimleri atlatıp hayatımıza en sağlıklı şekilde devam etmeye çalışmaktır. Sağlıklı günler diliyorum.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Panik Bozukluk, Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB), Yas Danışmanlığı, Duygusal İlişki Problemleri, İletişim Problemleri, Aile Danışmanlığı, Yetişkin Terapi, Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?