Irrasyonel Düşünceler

22-06-2021 18:59

İrrasyonel düşünceleri rasyonel olarak değiştirmekte oldukça zorlanıyorum. Özellikle ilişkilerimde fazlasıyla asılsız düşüncelere kapılıyor kendimi sürekli aslı olmayan düşüncelerle karartıyorum. Düşüncelerimin daha gerçekçi ve mantıklı olması için ne yapmam gerekiyor?





Merhaba; ben klinik psikolog Nusret KOÇ. Mantıklı olmayan düşünceleriniz nedeniyle acı çekiyorsunuz. Bu düşüncelerin ruhsal kökenleri anlaşılırsa, yük olmamaya başlarlar. Burada bu mantıksız gibi görünen fikirlerin bizi korumak için benliğimiz tarafından geliştirildiklerini bilmek önemlidir. Ancak bir çocuk için koruma işlevi olan bu fikirler bu gün hayatımızın kalitesini düşürmektedir. Bunlar halledilmemiş işler gibidir. Bu yarım kalan rahatsız eden yaşantılar ele alınırsa rahatlama sağlanabilir. Böylece bu konudaki duyarlılığı ve mutsuzluğu gidermek , yaşamın doğallığa kavuşması mümkün olabilir. Esenlikler dilerim.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Duygusal İlişki Problemleri, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Depresyon, Kişilik Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Psikanalitik Terapi, Öfke Kontrol Problemleri, Öz Güven Problemleri, Yas Danışmanlığı, Somatizasyon Bozuklukları

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?