Kekemelik

25-12-2021 20:54

Kekemelik beni çok zorluyor.Derin nefes alıp veriyorum ama konuşurken çok zorlanıyorum.Nasıl düzeleceği hakkında bir bilgim yok. Bir kaç hafta öncesine kadar fazla bir şeyim yokken artık kimseyi arayıp konuşmak istemiyorum.Bir kaç haftadır konuşmakta aşırı zorlanıyorum.





Merhaba, kekemeliğin sebepleri arasında kalıtım(genetik), gelişimsel sorunlar, nörofizyolojik sorunlar veya duygusal/psikolojik travmalar bulunabilir. Bir konuşma bozukluğu olmasının yanı sıra bireyin sosyal yaşantısını, kendilik algısını ve duygu-durumunu önemli ölçüde etkileyen bir bozukluktur. Tedaviye başlamadan önce sebepleri anlamak önemlidir. Sebepler belirlendikten sonra; konuşma terapisi, bilişsel davranışçı terapi, aile çocuk etkileşimi, nefes egzersizleri, rahatlama teknik ve yöntemleri, ve elektronik cihazlar eşliğinde bazı yöntemler uygulanabilir.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Duygusal İlişki Problemleri, Öz Güven Problemleri, Travma, Bilişsel Davranışçı Terapi, Şema Terapi, Çift Terapisi, Anksiyete (Kaygı) Problemleri, Depresyon, Aile Danışmanlığı, Yeme Bozuklukları

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?