Lekeli yerlere dokunamıyorum

09-09-2022 17:35

Lekeli olan şeylere dokunamıyorum. Dokunduğum zaman da dokunduğum bölgede karıncalanma gibi bir rahatsız edici bir his oluyor. Örneğin parmağımla lekelere dokunduğumda parmağımı kesmek ya da kanayana kadar tırnağımla derimi soymak istiyorum. Bunun nedeni nedir?





bu durumun adı obsesif kompulsif bozukluk (okb)dir. okb yaşayan kişiler için hayat çok zorlaşır çünkü sürekli bahsettiğiniz hassasiyetlere göre hayatınızı düzenlemek zorunda kalırsınız. ilerleyen bir durumdur maalesef. durumla ilgili internetten araştırma yapmanızı, imkanınız varsa kitap okumanızı ve destek almanızı tavsiye ederim. yalnız akılda tutmak gereken bir nokta var. okb tedavisi mümkün bir durumdur ancak onu ortaya çıkaran sebeplerin halledilmesi gerekir, bunlar da genellikle bilinçaltı sebeplerdir. sadece semptomu (sizin durumunuzda lekeye dokunmayı) yok etmeye çalışırsanız, bu bataklıkta sinek avlamaya benzer yani yeni sinekler (semptomlar) üreyecektir. asıl bataklığı kurutmak (sebepleri ortadan kaldırmak) gerekir. sağlıklı ve mutlu günler dilerim.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Çift Terapisi, Cinsel İşlev/İstek/Kimlik Sorunları, Psikoonkoloji, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Yas Danışmanlığı

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?