Nefes alma takıntısı

13-10-2022 11:17

Hocam yaklaşık 2 senedir nefes alma takıntım var,aklıma geldiğinde nefes kendi kendime almaya başlıyorum nefes alma ritmim bozuluyor bu da boğazımın kurumasına sürekli yutkunma ihtiyacına neden oluyor.Normalde sadece uyumaya çalışırken oluyordu artık her an aklıma geliyor nasıl kurtulabilirim





Merhabalar, Bahsettiğiniz davranıştan nasıl kurtulabileceğinizden önce neden böyle bir davranış gerçekleştirdiğinizi anlamak daha faydalı olacaktır. Yaşadığımız semptomlar, çeşitli çatışma ve problematiklerin bir sonucu olarak ortaya çıkar ve kişiyi bu çatışmadan/problematikten belirli düzeyde koruma amacına hizmet eder. Altta yatan çatışma/problematik anlaşıldığında semptomlarda da ciddi şekilde azalma gerçekleşecektir. Bilinçdışı şekilde var olan bu çatışmaların anlaşılabilmesi psikodinamik psikoterapi oldukça etkili bir terapi şekildir. Psikodinamik psikoterapide kişinin bilinçdışı çatışmaları anlaşılır ve bu çatışmaların kişinin yaşantısındaki etkileri üzerine çalışılır. Dolayısıyla size de bu semptomdan kurtulmanızda psikodinamik psikoterapinin oldukça etkili ve faydalı olacağını düşünüyorum.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Psikodinamik Psikoterapi, Depresyon, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Duygusal İlişki Problemleri, İletişim Problemleri, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB)

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?