Pasif Agresif Tutumlar

28-05-2021 03:21

Merhaba,pasif agresif tutumlar sadece pasif agresif kişilik bozukluğu olduğunu mu gösterir,yoksa bu şekilde savunma mekanizması geliştirmek de mümkün mü?





Merhaba; ben klinik psikolog Nusret KOÇ. Pasif agresif tepkiler, çoğunlukla insanın memnuniyetsizliğini dile getirmek veya açıkça göstermek ve böylece bir şeylerin değişmesini taleb etmenin aksine, tepkiyi dolaylı bir yoldan ifade etmenin bir yoludur. Tepkiyi hiç gösteremeyenler için pasif agresif tutum da olsa kıymetli sayılır ve bir duygusal boşalım sağlar. Ancak sorunların çözümünde etkin bir yöntem olarak değerlendirilemez. "Agresif " kişilik diye bir kişilik diye bir adlandırma söz konusu değildir. Antisosyal kişilik diye bir adlandırma var, ancak orada pasiflik söz konusu değildir. Bahsettiğiniz öfke olabilir. Öfke her kişilikte farklı düzeylerde buluna bilir. Esenlikler dilerim.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Duygusal İlişki Problemleri, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB), Depresyon, Kişilik Bozuklukları, Bipolar Bozukluk, Psikanalitik Terapi, Öfke Kontrol Problemleri, Öz Güven Problemleri, Yas Danışmanlığı, Somatizasyon Bozuklukları

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?