Şema terapi

27-08-2023 23:57

Merhaba. Şema terapiyle alakalı kitap okuyorum. 5 tane şemamla kendi kendime çalışacağım. Terapi alacak durumum maalesef yok. Çalışacağım şemalar duygusal yoksunluk, bağımlılık, başarısızlık, kusurluluk, sosyal izolasyon. Ne yapabilirim? Birbirini tetikleyen şemalari ortak çalışsam fayda sağlar mı?





Merhabalar, ben Psikoterapist Samed Bayram. Öncelikle kendinizle alakalı sorunlarla baş edebilmek için uğraşmanız ve çalışmalar yapmanız çok değerli. Şemayla alakalı tek bir kitaptan yola çıkarak şema belirlemek ve bunları ele almak sandığımız kadar mümkün değil. Öncelikle sağlam bir temel oluşturmalısınız. Mümkünse daha fazla literatür taraması yapınız. Sonrasında belirlediğiniz şemaları öncelik sırasına alıp çalışmak sizin için daha sağlıklı olur. Eğer terapi alacak durumunuz olursa şema terapi ekolüyle birlikte çok daha verimli ilerlersiniz. İyi günler dilerim.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Depresyon, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk, Fobiler, Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Öz Güven Problemleri, Öfke Kontrol Problemleri, İletişim Problemleri, Romantik İlişki Problemleri, Motivasyon Problemleri, Bireysel/Yetişkin Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Çözüm Odaklı Terapi, Oyun Terapisi, Çocuk ve Ergen Terapisi

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?