Terapistime acik olamiyorum

06-09-2022 20:47

Uzun suredir terapiye gidiyorum. ama geldigimiz noktada problemlerimi terapistimle paylasamiyorum. Surekli bu paylasamama durumu uzerinde konusuyoruz. Mesela pornoya bagimli oldugumu dusunuyorum ve bu durumdan inanilmaz rahatsizim.ama terapistime bu sikintimdan bahsedemiyorum. Ne onerirsiniz?





Merhaba, Terapilerde paylaşılan her şey danışan ve psikolog arasında kalır, kimseyle paylaşılmaz. Psikolog sizi yargılamaz, söylemese bile içinden gülmez. Terapilerde dürüst ve açık olabilmek, paylaşmaya hazır hissetmek zaman alabilir. Ama şunu unutmayın ki psikolog orada sizi, duygularınızı ve zorlandığınız şeyleri anlamak için, size yardımcı olabilmek için var. Hazır hissetmiyorsanız paylaşmamak sizin kararınız kesinlikle, ama paylaşmak isterseniz de psikoloğunuza kesinlikle güvenebilirsiniz. Çünkü seanslarda temel nokta aslında danışanlarla güvenli bir ilişki kurabilmektir. Size, topluma yanlış geldiği için belki paylaşmak istemeyebilirsiniz, çekinebilirsiniz. Ama biz psikologlar tüm bu insani olan, doğal olan duyguları, hisleri yadırgamıyoruz asla. Böyle düşünerek başlayabilirsiniz. Dilerseniz terapi alabilirsiniz, ne zaman hazır hissederseniz o zaman paylaşın kesinlikle. Sevgiler.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon, Stresle Başa Çıkma, Bilinçli Farkındalık/Öz Şefkat, Duygusal İlişki Problemleri, Öfke Kontrol Problemleri, Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB), İletişim Problemleri

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?