Terapistler bu konuda ne yapar?

21-01-2022 17:15

Merhaba. Benimki kişisel bir soru değil. Terapi odası, psikoterapist ve danışanın yalnız olduğu bir alan malum. Bu noktada eğer danışanın şiddet eğilimi vs. varsa terapist güvenliğini nasıl sağlıyor? Yani bir danışanın tehlikeli eğilimleri olup olmadığını kesin olarak anlayabilmek mümkün müdür?





Merhaba, hiçbir zaman kimsenin herhangi bir şeyi yapıp yapmayacağından yüzde yüz emin olamayacağımız gibi tabii bu nokta da emin olamayız, zira insan her zaman karmaşıktır. İki kişinin bir alanda yalnız kaldığı pek çok profesyonel alan mevcut, psikoterapi odası da bunlardan yalnızca bir tanesi. Bu noktada psikoterapi odası diğer alanlardan daha tehlikeli bir ortam değildir çünkü psikoterapiye başvuranların şiddet uygulama davranışı ve psikoterapiye başvurmayanların şiddet uygulama davranışı arasında tespit edilmiş anlamlı bir fark bulunmamaktadır. Tabii psikoterapistler de diğer ikili çalışan meslek mensupları gibi kendi güvenlik önlemlerini almayı tercih edebilir. Eğer ilginiz varsa daha detaylı bilgi için bu konuya ilişkin akademik çalışmaları inceleyebilirsiniz.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Psikodinamik Psikoterapi, Bireysel Psikoterapi, LGBTİ+ Çalışmaları, Cinsel Terapi, Duygudurum Bozuklukları, Psikanalitik Psikoterapi, Öz Güven Problemleri

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?