Gece El Sıkma

01-09-2022 16:06

Merhaba 5,5 yaşındaki oğlum 1 haftadır sol eli uyuşmuş şekilde uyanıyordu gece dikkat ettik, elini yumruk yapıp sıkıyor. Bu ara ölümle alakalı soruları çok soruyor buna takılmış olabilir diye düşündüm. Bir de okulla ilgili kaygıları var. Terapi gerekir mi?





Merhaba Ben Klinik Psikolog Ayça Köklü. Bu yaş döneminde ölümle ilgili sorulara sık rastlıyoruz. Bu konuyu anlatan güzel resimli hikaye kitapları var. Çocuğun yaşına uygun bir şekilde ölüm kavramı ebeveyn tarafından da anlatılabilir. Ellerini yumruk yapıp sıkması duyusal ihtiyaç kaynaklı da olabilir ancak sizde yoğun korku ve kaygı kaynaklı somatik bir belirti olduğunu düşünüyorum. Bir psikolog desteği almanızı öneririm. Yine aynı şekilde okul kaygısı için danışmanlık alabilirsiniz. Kaygının şiddetine göre değişmekle birlikte sadece ebeveyn bilgilendirmesi yeterli olmaktadır. Sevgiler.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

EMDR, Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB), Anksiyete (Kaygı) Bozukluğu, Obsesif Kompulsif Bozukluk, Panik Bozukluk, İletişim Problemleri, Öfke Kontrol Problemleri, Depresyon, Sınav Kaygısı, Öz Güven Eksikliği, Aile Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Danışmanlığı

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?