Sürekli erteliyorum ve odaklanamıyorum

20-12-2020 13:13

Bir işe başlasam bitirebileceğimi biliyorum ama hep son güne bırakıyorum.Bu son güne bırakmalar artık enerjimi bitiriyor.Gece geç saatlere kadar çalışıyorm ve uyanamıyorum.Artık mesleğimin bana uygun olup olmadığını düşünmeye başladım.Hayatımda severek başladığım dizileri bile yarım bırakıyorum.





ertelemek yaşam kalitesini düşürdüğü gibi yapılan aktivitelerden zevk almayı da olumsuz yönde etkiler. Bahsettiğiniz tabloda hem mesleki olarak hem de günlük yaşam etkinlikleri olarak bu durumun sizi kısıtladığı görünüyor. Erteleme davranışının önüne geçmek için günü planlamak, yapılacak işleri parçalara bölmek ve öncelik sırasına göre bunları yapmaya başlamak etkili olabilir. Bunun yanında erteleme davranışı sadece davranışsal boyuttan ibaret değildir, çoğu durumda buna eşlik eden bilişler ve duygular da vardır. Başarı odaklı olma, mükemmeliyetçilik, yetiştirememe düşüncesi gibi bilişler endişe, kaygı, isteksizlik ve tatminsizlik gibi duyguları aktive ederek erteleme davranışını sürekli pekiştirir. Böylece yapılacak işler birikmeye ve sizin nereden başlayacağınızı bilememenize neden olurlar. Psikoterapi, bu biliş ve duyguların davranışları nasıl ortaya çıkardığını fark etmenize yardımcı olacaktır. Aynı zamanda planlama ve organizasyon becerileri kazanmanız için de sizi destekleyecektir. Sevgiler.
MEŞGUL
Uzmanlık Alanları

Depresyon, Anksiyete (Kaygı) Bozuklukları, Duygusal İlişki Problemleri, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Yas Danışmanlığı

RANDEVU AL
Hayatınızı tehdit eden bir durumdaysanız bu siteyi kullanmayınız.Yardıma mı ihtiyacınız var ?